Barn och cyklar

Postat i Okategoriserat kl. 08:37 av | Kommentarer (4) |

Exakt det här pratade vi om häromdagen. Barn och cyklande på vägar.

Barn under tolv år har inget att göra ute på trafikerade vägar, eller trottoarer. Hur ofta har jag inte sett mammor med barnvagnar och cyklande syskon, ingen över 7 år. Vinglandes hit och dit och mera är blicken riktad bakåt än framåt. Barn har inte det synfältet som vi har.

När mina barn var små såg jag aldrig att någon cykla på varken vägar eller trottoarer under 12 år??  Cykla gärna med barn men på cykelvägar och inte i trafiken.

I artikeln står det att föräldrarna har en övertro på sina barns förmåga. Ja, den här övertron verkar helt åt helvete i dagens samhälle, för mer och mer verkar föräldrarna tro att barn klarar av allt.

Barn tvingas att bli vuxna försnabbt.

 

 

Annons:

Kommentarer

 • GeddFish 2011-06-30 Ja, och hur ofta ser man inte en mamma - eller en pappa - gåendes eller springandes med mobilen i högsta hugg mot axeln och pratmunnen, skjutandes en barnvagn, med hunden springande bredvid? Eller så cyklar ett "större" syskon bredvid. Som sagt.
  Inga barn cyklandes i trafiken, det fick inte mina, och mina barnbarn har inte heller fått det.

  Blogspot strular idag, suck.....
  Ha en skön dag, idag får jag hämta hem min käre Pusselbit! Kram.
 • Mi 2011-06-30 Så sant att barn tvingas att bli vuxna för fort. Dom pratade om det på nyheterna häromkvällen också.

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
 • Stefan Falkelind 2011-06-30 Jag håller med dig. Livsfarligt för barnen att vingla så där på trottoarerna. Slappa föräldrar.
 • Piedra 2011-07-01 Usch ja, föräldrar som inte är aktsamma om sina barn gör mig både arg och ledsen. Ibland ser man t o m barn under skolålder som cyklar helt ensamma på gatan. Jag blir mörkrädd alltså!

Skriv En Kommentar