Gomorron

Postat i Okategoriserat kl. 09:13 av | Kommentarer (5) |

Jag har varit lite frånvarande ett tag. Jag har pulat med min bok som handlar om vår väntan på levertransplantationen.  Det har tagit sin lilla tid. Men så mycket det var som kom till ytan, när jag renskrev allt. Mycket som jag har förträngt och många gånger grät jag faktiskt när jag läste, mina tankar, som jag hade då.

Det är mycket som jag inte har skrivit om i min blogg som är alldeles för privat och mycket tror jag många inte skulle kunna förstå.

Den här boken kommer vi bara att ha för eget bruk. Att ta fram och titta i, när man gnäller över små bagateller!! Vi lever ett bra mycket bättre liv nu än innan transplantationen. Vi värdesätter och prioriterar på ett helt annorlunda sätt.

Nu har vi bara ett mål i sikte och det är att åka till Malaysia, vi hoppas nu att det blir det här året, som vi hade bestämt. Men biopsin visade sej inte vara bra, så nu tar vi ett steg i taget.

Bara för att vi har fått en ny lever, är inte allt över. Många är det som tror så och även familjemedlemmar. Nu är allt frid och fröjd.

Vi träffade en kvinna, nu när biopsin gjordes, hon fick sin "nya lever" för 15 år sedan. Hon mådde inte bra och proverna var lite för höga. Tre veckor efteråt när vi var på läkarbesök på K58, fick vi se henne igen. Stackaren satt i rullstol, alldeles svullen och knallgul och var på väg för inläggning. Hon såg nästan oigenkännlig ut. Vad säger man, vi småpratade lite och vi sa att vi hoppades att hon skulle bli bättre.

Jaja såg alldeles tagen ut. Jag vet att våra tankar var de samma när vi såg henne.

 

 

Annons:

Kommentarer

 • GeddFish 2011-07-03 God morgon!
  Jag skrev "en bok", ja du vet bloggen om Lillstrumpa.
  Jag har tryckt ut den, så den finns på papper och i datorn.
  Ovärderligt att ha, så du gör rätt i att skriva boken!
  Kraaaam!
 • Kathrin Hägglund 2011-07-03 Det där med att skriva en bok är inte helt fel. Det är ju så med oss människor att vi förtränger mycket om det vi varit med om och det kan många gånger vara bra att kunna gå tillbaka och läsa hur det var, hur vi kände och tänkte.
  Jag ska göra en fotobok till min bror som blir 50 i höst. Han kan behöva en sån för han har lyckas förtränga en hel del från vår uppväxt. Men det är ju inte riktigt samma sak som din bok. Skulle vilja läsa den men som du säger den är för eget bruk. Bra att ha när man gnäller om småsaker.
  Ha en sval härlig söndag.

  Kramizar
 • Piedra 2011-07-03 Att folk tror att allting är okej bara för att någon har fått en transplantation hör nog hemma på den gamla vanliga avdelningen att de inte vill veta av andras problem. Den inställningen är oändligt trist, tycker jag. Kram!
 • slingersnoken 2011-07-03 Nu har jag hittat hit... bättre sent än aldrig :P
  Vet ej vad som är fel på mej... men nu är jag här igen som trogen läsare.
  Bra idé att skriva en bok, det bearbetar mycket känslor.
  Ha det så bra och god natt
  Kram M
 • attis 2011-07-12 Hej goa Anki. Att skriva av sej är nog det bästa man kan göra. Att få släppa ifrån sej allt man burit på. Hoppas verkligen ni kommer er iväg på erefterlängtade resa.
  Håller tummarna att det inte blir nåt mer elände. Ha det allra bäst.
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamen

Skriv En Kommentar